Aktiespararna

Efter räntebeskedet - här är aktierna som gynnas

Av Redaktionen
20 september 20242 min lästid
Jacob Svensson och Robert Andersson, Aktiespararnas analytiker.
Det är fredag och ett färsk avsnitt av Aktiepodden är ute med våra analytiker Robert Andersson och Jacob Svensson. I veckans avsnitt pratar våra analytiker om räntefesten på börsen, nya vinstvarningar och djupdyker i en bank och ett konsumentbolag.

Att den amerikanska centralbanken Federal Reserve i onsdags valde att slå till med en dubbelsänkning av styrräntan blev veckans höjdpunkt på börsen. Aktiespararnas analytiker kallar händelsen för en riktig räntefest.

Det var dock inte bara hejarop och glädjetjut som följde sänkningen utan börsglädjen mattades sakta av på marknaderna efter beskedet.

“Det som marknaden såklart oroar sig över är om Fed ser några svagheter i ekonomin som kanske inte marknaden fullt ut ser än”, säger Robert Andersson.

Fastighetsbolagen vinnare

Men en räntesänkning är oavsett en lättnad för många. Duon siar sedan kring vilka bolag som kan gynnas av att räntorna nu börjar dras ned.

“Ja, det är ju de räntekänsliga bolagen som kan gynnas av räntenedgångarna”, säger Jacob Svensson.

Robert Andersson lyfter fastighetsbolagen som ett exempel.

“Det låter ju så tråkigt att prata om fastighetsbolagen, men det är ju också de som gynnas. Fastighetsbolagen går ju också ganska bra på Stockholmsbörsen hittills idag när vi spelar in avsnittet (torsdag red. anmärkning)”, svarar han.

Duon går sedan vidare in på att diskutera förväntningarna inför kommande räntebesked.

För att ta del av hela diskussionen och mer spännande ämnen och aktiecase - lyssna på podden här!

LÄS MER: Analytikerna: Nu är det upp till bevis för bolagen

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Aktiepodden

Dela med dig