Aktiespararna

Analytikerna: Bästa och sämsta innehaven i portföljen

Av Redaktionen
4 oktober 20241 min lästid
Aktiespararnas analytiker Jacob Svensson och Robert Andersson.
Det är fredag och ett färskt avsnitt av Aktiepodden är ute med våra analytiker Robert Andersson och Jacob Svensson. I veckans avsnitt pratar våra analytiker om börsrusningen i Kina, bästa och sämsta innehaven i Korta portföljen och en intressant aktie att fiska upp.

I veckans avsnitt kikar våra analytiker närmare på innehaven i populära Korta portföljen som de själva förvaltar. De inleder med att diskutera de aktier som gått lite sämre det senaste och tar upp Hexatronic, Astra Zeneca och Bulten.

För Hexatronics del föll aktien en del på att vdn meddelade avhopp. Analytikerna är spända inför tredje kvartalets rapport efter föregående rapport som visade på viss ljusning - men det finns också en del potential på nedsidan.

”Aktien har gått väldigt bra i år, men vi ligger kvar där vi är tills vidare”, säger Robert Andersson.

Securitas har ännu mer att ge

I den positiva vågskålen av portföljen finner analytikerna istället Balder, Humana och Securitas. Just Securitas tycker analytikerna ser billig ut och är väldigt positiva till aktien.

”Mycket har ju redan hänt, aktien har ju gått väldigt bra. Det har gått upp 30 % i år, 45 % på ett års sikt. Men vi tror nog att det kan finnas en del till och vi ser jättemycket fram emot rapporten som kommer den 6 november", säger Robert Andersson.

Analytikerna går även in på fler av portföljens innehav - lyssna på podden här för att ta del av det och andra spännande case!

LÄS MER: Analytikern om veckans tabbe: "Kännbar bot i min värld"

Dela med dig