Aktiespararna

Analytikerna: Konsten att lyckas med förvärv

Av Redaktionen
11 oktober 20241 min lästid
Aktiespararnas analytiker Jacob Svensson och Robert Andersson.
Det är fredag och ett färskt avsnitt av Aktiepodden är ute med våra analytiker Robert Andersson och Jacob Svensson. Veckans avsnitt är ett specialavsnitt på temat förvärv och analytikerna gästas av Bergman & Bevings vd Magnus Söderlind.

Veckans avsnitt av Aktiepodden fokuserar extra mycket på temat förvärv och på plats för att diskutera ämnet är Bergman & Bevings vd Magnus Söderlind.

Robert Andersson säger att han personligen är lite förvärvskritisk.

“Jag vet att ni har en playbook för hur ni ska öka resultatet och avkastning och sånt i de bolagen ni förvärvar. Men om vi pausar den delen för en stund... För några år sen argumenterar ni en del för multipelarbitrage - att man själv handlar på en viss multipel och förvärvar på en annan. Vad är det ni ser som det mest värdeskapande i det ni gör?” frågar Robert Andersson.

“Vi har vad vi själva kallar internt Bergman & Bevings verktygslåda. Där finns ett antal verktyg som vi tillhandahåller våra bolag som vi äger för att hjälpa dem att utvecklas på ett bra sätt”, svarar Magnus Söderlind.

Han beskriver hur kunskapen inom Bergman & Beving leder till en ökad organisk tillväxt i de förvärvade bolagen, att förvärven skapar erfarenhetsbyte och säkrar kvalitet.

Robert Andersson går sedan vidare i att gräva multipelarbitragesegmentet och hur mycket Bergman & Beving tänker i de banorna.

För att ta del av hela diskussionen - lyssna på hela avsnittet här!

LÄS MER: Analytikerna: Bästa och sämsta innehaven i portföljen

Aktiepodden

Dela med dig