Aktiespararna

Banken: Här är aktierna vi tror mest på nu

Av Elin Hanspers
26 oktober 20232 min lästid
Här är aktierna och sektorerna som lockar Handelsbanken.

I sin senaste Aktiestrategi skriver Handelsbanken att de fortsatt har en försiktig syn på börsen. Detta på grund av utmanande värderingar och svaga vinstutsikterna.

Med detta i åtanke är det defensiva sektorer, kvalitetsbolag, och bolag där vinstprognoserna nyligen har höjts som förordas av banken.

Övervikt för tre sektorer

Handelsbanken sätter övervikt på sektorerna dagligvaror, hälsovård och kommunikation

Inom dessa kategorier förordas AAK, Axfood och Essity inom dagligvaror och Arjo, Astra Zeneca, Elekta, Novo Nordisk och Sobi inom hälsovård.

Under förra veckan var Elekta också veckans aktiecase hos Carnegie Private Banking. Banken menar att aktien är undervärderad och man ser köpläge.

I september publicerade Aktiespararna dessutom en analys om Novo Nordisk, där Jan Lindroth ser bra tillväxt framöver med långsiktig potential i aktien.

Neutral vikt - men dessa aktier lockar

Vidare har Handelsbanken en neutral vikt på energi, fastigheter, finans, kraftförsörjning, material och teknologi.

Inom dessa kategorier förordas Catena inom fastigheter, SEB och Swedbank inom finans, SCA och SSAB inom material och Embracer, Nokia och Tietoevry inom teknologi.

Köprekommendationerna har också trillat in för SSAB efter Q3-rapporten, där bland annat Carnegie ser 80% uppsida.

Undervikt för industri och sällanköpsvaror

De sektorer som Handelsbanken sätter undervikt på är industri och sällanköpsvaror. Inom industri föredras Assa Abloy, Atlas Copco och Kone.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Marknadsanalyser

Dela med dig